Billigere vintersko?

Det er høst, og snart er det vinter. Det er med andre ord på tide å planlegge vinterens sko-valg. 

Vinteren i Norge byr på en del utfordringer ettersom været kan være veldig skiftende og ikke minst veldig vått. Ikke bare kan det være vått, men det våte er enten snø eller regn og begge deler krever sitt av ditt skotøy. Med andre ord så lønner det seg å tenke litt før du går til anskaffelse av årets vintersko.

En dyr opplevelse

Å handle vintersko kan fort bli en dyr opplevelse, dermed kan det være greit å gjøre god research før du velger sko, og faktisk kjøpe dem på nettet. Du kan for eksempel sjekke Footmall for å se på prisene der, og er du usikker på størrelse og skoens passform, kan du prøve skoene i butikk først. Ønsker du ikke det, koster det ikke noe å prøve å kjøpe dem på nett. Som regel har sidene både gode priser, og gode returmuligheter.

En våt opplevelse

Mange av oss er ikke helt bevisste på hva vi trenger når vi kjøper vintersko, og det kan veldig fort bli en våt opplevelse. Ja, det finnes mange fine sko, som du kan bruke til vanlig også på vinteren. Men skal du unngå å bli våt på bena, lønner det seg å sjekke hvorvidt skoene er vanntette før du kjøper dem.

Hvis skoene ikke er vanntette kan du ordne det med impregnering. Men da er det også viktig med godt søm-arbeide rundt sålen, slik at vannet ikke kan komme inn der. Det bør også være en såle som ikke kan ødelegges så lett. En såle med sprekker i, vil også sørge for at du blir våt på bena.

En annen ting man heller ikke skal glemme når man kjøper vintersko er hvordan de er å gå i på is og i snø. Det bør være sko som har godt grep slik at du ikke sklir så lett når du beveger deg på is. Vi vet alle at mange steder i Norge, blir gatene rene isbanene når vinteren er kommer, så det er best å være forsiktig.

Støvler og snø