Spill om veien tilbake til toppen

Therese Johaug fikk for alvor fart på karrieren sin da hun vant tremila i ski-VM i Holmenkollen 2011, og siden da har det blitt stor suksess i sporet. Karrieren hennes fikk derimot en stor vending da hun ble mistenkt for doping og utestengt fra idretten, og nå får hun ikke delta i OL i Pyongchang 2018. Hun ser likevel sitt snitt til å fortsette karrieren når hun får komme tilbake til idretten igjen, og hun satser mot VM i 2019.

 

bergHennes trener Pål Gunnar Mikkelsplass har i stor grad vært med på de nye planene siden dopingdommen satte en brå slutt på OL-deltakelsen til Johaug. Hele mellomtiden vil bli dedikert til trening slik at hun vil være i toppform til den tiden hun kan stille på startstreken igjen, for eksempel med høydetrening. Det er på den annen side viktig at trykket ikke blir for høyt, siden kroppen fort kan bli utbrent. Det er også på sin plass med hvile og å få Johaugs tanker over på andre ting.

– Jeg har sagt at jeg ikke vil ikke gi meg før jeg står på startstreken igjen. Jeg føler fortsatt det er sånn, men jeg vet ikke hvordan motivasjon og det mentale blir framover, sa Johaug på pressekonferansen hun holdt på hotell Steger-Dellai i Seiser Alm tirsdag – Dagbladet.no

Ikke alle er så sikre – betting på resultatet

Det ser foreløpig ut til at motivasjonen til Johaug ikke vil hindre henne i å vende tilbake til toppen, men mange har erfart at noen ikke tåler skammen med en dopingdom, og mange publikummere vil aldri tilgi en som har dopet seg. Derfor er det flere som går på et online casino og vedder på om det blir comeback for Johaug eller ikke. Man får aldri vite hva som blir resultatet før tiden for et eventuelt comeback er inne.