Kjøre sikkert om vinteren – noen tips

Glatte veibaner, uopplyste landeveier, plutselige vilt og storm er alle situasjoner man kjenner igjen fra vinteren. Spesielt om man er yrkessjåfør, så vil man si at vinteren er den tøffeste årstiden å kjøre bil på. Selv om vinteren kan være lys med sitt teppe av blank snø, så skal det så lite til før mørket senker seg og vinden føyker for sikten. Så hva er de beste tipsene for å ha en god kjøretur i vinterlandskapet?

Her skal vi blant annet se på hvorfor www.ekstralyskongen.com er stedet å oppsøke når billysene ikke strekker til og mange flere tips til å kjøre sikkert om vinteren.

På vei til skiferien

Å koble av med ski og fest er noe de fleste har et forhold til. Men at det skal være så slitsomt å kjøre bil er det ikke alle som tenker på. Skal man haste til hytta etter en lang dag på jobben en fredags ettermiddag, så er det siste man tenker på kjørelys. Men det bør man fordi det er mange ting der ute som kan skje. Uforutsette ting som en punktering, viltpåkjørsel eller motorstopp, kan føre til farlige situasjoner.

Hos Ekstralyskongen kan man til og med få varsellys som kan være svært nyttig om man har kjørt i grøfta eller stopper for å hjelpe andre. Men først og fremst gir ekstra belysning bedre kjørekomfort og mulighet til å se det uventede i tide til at man får svingt til side eller stoppet før det smeller.

Få mindre plager med bedre lys

En som kjører mye vil irritere seg over dårlig sikt. Man anstrenger seg i nakke -og skulderparti og vil fort føle på hodepine. Mysing for å ense konturene og snøskavlene har den samme effekten. Før man vet ordet av det er man både syk og sykemeldt. Skal man kjøre sikkert om vinteren, så er dette tips man bør tenke på. Det kan gjøre forskjellen på kjøregleden.