Ha med lue på skitur?

Er du klar til vinterens mange turer på ski eller i slalåmbakken?

Snart setter vinteren og skisesongen i gang. Det er faktisk allerede snø på flere topper i Norge, så det er bare å pakke med seg skiene og dra på tur. Men det er jo en fordel at man har alt utstyret man trenger til å gå på ski. Norge er et veldig kaldt land på vinteren med ned til – 50 grader enkelte steder. Det betyr at det kreves en del av utstyret for å kunne holde seg varm. 7

Toppen betyr alt

Visste at du en god del av kroppsvarmen forsvinner ut gjennom hodet? Det betyr at man kan holde kroppsvarmen noenlunde stabil om man bare har på seg en god lue på toppen. Gode luer er det mulig å få fatt i over alt, men det er greit å sjekke hva slags lue du har behov for til hvilke vær.

Da kan det være en fordel å handle på nettet ettersom du kan få all informasjon om luene skriftlig. Det er jo tross alt ikke alltid de ansatte i butikken kan gi deg den tekniske informasjonen om hver lue. Det er også forskjellige luer til hvert sitt bruk. Skal du for eksempel ut på afterski på kvelden kan du slippe unna med en kul hatt ettersom du sannsynligvis skal være inne en del. Hvilke luer kan anbefales til skituren?

  • Skal du ha hjelm på hodet er det for eksempel en fordel å ha en tynn lue under. Gjerne en sommerlue som puster godt.
  • Ut på langrenn? Da er det viktig med en god lue som puster godt og holder deg varm. Det er viktig at den håndterer svette slik at ikke luen til slutt virker mot sin hensikt.
  • Skal du være tilskuer i skibakken, kan en god pilotlue være bra og ikke minst stilig.

Så tenk igjennom dine behov før du handler luer. Er du smart, og vil du spare penger så du kan feste litt mer? Da handler du luene dine på nettet, slik at de blir billigere.

Langrenn